back

Joseph Sloane Street

London

Joseph took over a unit of three different sized floors, totalling 800 sq.m. The existing geometry was unworkable and incoherent, with limited shopfront in relation to the shop’s size. Also the existing spiral staircase was located in a position which neither assisted circulation nor complied with building regulations. Re-locating the stair to the centre of the ground floor was a device to ease circulation, free up previously constrained floor space, and act as a sculptural focus as well as creating a clear orientation link between all levels. A limited palette of materials was selected for the finishes, to achieve a neutral background against which the merchandise would shine.

Completed 1989

Joseph Sloane Street
Joseph Sloane Street
Joseph Sloane Street
Joseph Sloane Street