back

Villa Sekyra

Prague

The house achieves environmental sustainability by maximising passive energy (sun, heat, building mass.) and is provided with natural ventilation. Underfloor heating is used throughout the building with the winter heating cycle reversed in summer, allowing for the addition of chilled water to cool the building. The internal plan centres around a structural core with a glazed oculus, channelling light onto a feature glass staircase. The structure spans from the core to a perimeter column grid, creating a free flexible volume to suit changing family requirements. The living space is extended to the south by a ‘bridge’ which forms a terrace with views onto a sunken sculpture garden and swimming pool.

Completed 2011

Villa Sekyra
Villa Sekyra
Villa Sekyra
Villa Sekyra