back

Jewellery Gallery

Victoria & Albert Museum, London

The concept with which EJAL won the competition to design the new Gallery comprises of a two level arrangement. The upper level is situated in the middle of the space, connected via a circular glass staircase to the lower. The internal envelope is designed as a continuous ‘tube’ inserted into the fabric of the existing building. The zone between the two elements - internal skin and the masonry – is used to accommodate services and built-in display cabinets. The shell of the entire Gallery is constructed of GRC (glass reinforced cement) and plywood panels in a deep red hue, evocative of the lining of a jewellery box, with more than 3,500 unique objects on display.

Completed 2008

Jewellery Gallery
Jewellery Gallery
Jewellery Gallery
Jewellery Gallery
Jewellery Gallery